Network Menu

Om intressegrupper

Om intressegrupper

Intressegrupperna är till för att tillvarata medlemmarnas speciella intressen och ligger utanför ordinarie programaktiviteter. Tanken är att de med gemensamt intresse skall kunna träffas regelbundet för att tillsammans utveckla detta vidare, ha trevligt tillsammans runt ett speciellt tema etc. Det är bara fantasin som sätter stopp för nya teman. Varför inte en trädgårdsgrupp, konstgrupp, teatergrupp, diskussionsgrupp om ekonomi/politik i Frankrike etc. Det är upp till våra medlemmar att själva ta initiativet och att göra avgöra tema, hur ofta och under vilka former en intressegrupp skall ses.

Vill du starta en ny intressegrupp, kontakta SWEA styrelsen.

Du kanske har en idé om ett nytt tema och därför vill starta upp en ny grupp. Kontakta någon i SWEAs styrelse. Vi kan då undersöka om det finns fler som har samma intresse och tillsammans kan vi diskutera när det är dags att starta upp den nya gruppen.

 

Aktiviteter i överflöd

Anledningen till SWEA Rivierans stora antal medlemmar delvis är tack vare att man försöker erbjuda ett varierat och digert utbud av aktiviteter. Detta är också en förutsättning för att få medlemmarnas fortsatta intresse och stöd avdelningen har en mycket aktiv programgrupp som arbetar kontinuerligt med arrangemang.

Vi har mellan 20-30 aktiviteter per år. Avdelningen arrangerar många utflykter och sammankomster i varierande former, luncher, föredrag, museibesök, vandringar och har fokus på konst, kultur och vackra trädgårdar. Vi har hela tiden koncentrerat oss på att ordna aktiviteter utmed hela Rivieran från Aix en Provence till San Remo i Italien.

Hittills är de flesta medlemmarna inte förvärvsarbetande, vilket gör att merparten av aktiviteterna sker på dagtid. Vi ser dock en ny trend där flera unga och yrkesarbetande visar intresse för att vara med, vilket resulterat i att en SWEA Professional grupp ligger i startgroparna i SWEA Rivieran.

SWEA Rivieran har intressegrupper, golf, bridge boule, mat och böcker. Ett roligt och annorlunda evenemang som kanske kan bli återkommande aktivitet var en Smart Phone och IPad träff. Här kunde SWEA damerna lära känna sin telefon och padda bättre genom att få kunskap om vilka möjligheter de olika operativsystemen erbjuder och deltagarna kunde också tipsa varandra om användbara appar.

I programutbudet har varit boule med årlig bouletävling och, om tillfälle bjuds, bjuder vi in hitresande föredragshållare vilket är mycket uppskattat. Vi har även regelbundna golf- bridgeträffar. Vi samarbetar naturligtvis med andra föreningar med svenskt intresse här nere, Rivieraklubben, Kyrkan m fl.

Väl fungerande informations- och kontaktnät

SWEA Rivieran fungerar som en viktig informationskälla för många nykomlingar och på samma gång är det en viktig samlingspunkt för dem som varit härnere i många år. Kommunikationen är en av avdelningens styrkor.

Vi har en bra webbplats som vi är mycket stolta över och en mycket duktig webbredaktör som alltid ser till att hemsidan är uppdaterad. Dessutom skickar vi inbjudningar till alla aktiviteter via e-post. Nya och gamla medlemmar träffas på våra aktiviteter och utbyter kunskap och erfarenheteter.

Rivieran erbjuder ett mångfald av intressanta platser och upplevelser. Är man konstintresserad så finns många välkända museer att besöka ( Picasso, Chagall, Matisse, Cecteu, Léger, Fondation Maeght, Renoir, Bonnard med flera). Lockar vandringar och promenader så finns ett flertal trevliga vandringsleder, runt Cap Martin, Cap Ferrat, Cap d´Antibes och Esterelbergen för att bara nämna några. Tycker man om att äta gott så finns det massor av mysiga och bra restauranger. Badlivet kan åtnjutas från tidiga mars till sena oktober. Shopping finns det många tillfällen till, på marknaderna på olika platser hela veckan lång. De vackra bergsbyar såsom St Paul de Vence, Gourdon, Eze Village och Biot är värda ett besök. Detsamma gäller parfymerifabrikanterna i Grasse (Galimard, Molinard eller Fragonard) där du kan göra din egen parfym! Besök orterna Menton, Villefrenche, Beaulieu, Nice, Cagnes sur Mer, Antibes, Juan les Pins och Cannes längs medelhavet och glöm för all del inte bort Monaco.