Network Menu

Genomförda aktiviteter 2014

 

Julshopping i Valbonne 5 dec

IMG_4176_100 I fredags var det marknad i Valbonne och vi var åtta Sweor som träffades på torget där för lite julshopping och umgänge.

Läs mer här >>

 

SWEAs Julmingel den 3 december

IFDrygt 80 Sweor och gäster samlades på onsdagskvällen i Le Club House i Domaine du Loup. Styrelsen hade gjort i ordning lite tilltugg till vinet som serveras

Läs mer här>>

Föredrag om ekonomisk familjerätt

lagen_100Vi var 20 Sweor som först träffades och åt lunch på restaurang l’Horloge i Nice, för att sedan bege oss till Handelsbankens kontor och lyssna på advokat Charlotta Gaucci, svenska med fransk juristutbildning, verksam som advokat i Nice när hon samtalade med Eva Oscarsson, svensk advokat och även tidigare ordförande för SWEA Rivieran, om skillnader mellan svensk och fransk familje- och arvsrätt.

Läs mer här>>

SWEA Book Swap den 12 november

IMG_3261_100Nio glada och belästa Sweor träffades i morse hemma hos mig för att byta böcker med varandra.

 

 

Läs mer här>>

Mona Henning den 6 november

IF Vi var 17 Sweor som samlades på Villa Ingeborg för att få lyssna till Årets Svenska Kvinna 2013, Mona Henning.

Läs mer här>>

 

Monacobesök den 23 oktober

IMG_1448_100Vi var 20 Sweor som tog tåget till Monaco för att besöka den fina secondhand affären Le Dressing!

 

 

Läs mer här>>

 

Parfymtillverkning 13 oktober

IFElva Sweor kom till Studio des Fragrances” hos Galimard i Grasse  för att göra sin helt EGEN OCH UNIKA parfym. Vi fick alla sitta framför en sk orgel där olika dofter fanns representerade i olika rader.

 

Läs mer här>>

SWEA Boule 10 oktober

IMG_3012_100I strålande sol och med glatt humör samlades 27 förväntansfulla Sweor till höstens bouletävling fredagen den 10 oktober på boulebanan vid havet i Antibes.

Läs mer här>>

Kräftskivan 25 september

IMG_0558_100 För femte året i rad firade Riviera Sweorna kräftskiva hos Alice i Haut de Vaugrenier. 

Läs mer här>>

Coffee Morning 22 september

IF Säsongens första SWEA aktivitet inleddes med den traditionsenliga Coffee Morning hos Ann i Vence. 45 Sweor samlades och som vanligt mycket prat och kindpussandes innan vi kunde sätta oss till bords ute på terrassen som badade i skön Septembersol.

Läs mer här>>

St Honorat 20 maj

st honorat

Vi var nio Sweor som trotsade vinden och tog båten från Cannes över till St Honorat.

Läs mer här>>

Monaco besök 9 maj

220px-Jardin_Exotique_de_Monaco

I strålande sol gjorde 20 Sweor den 9/5 2014 en utflykt till Jardin Exotique och Museé Villa Paloma och lunchade på restaurang Chaumière i Monaco.

Läs mer här>>

Vårmingel 26 april

bild 2 (7)_150

Ett väldigt glatt sällskap samlades hos Calle och Alice Psilander i Haut de Vaugrenier på SWEAs vårmingel den 26 april i underbart försommarväder.

 Läs mer här>>

Antibes besök 17 april

IF

Torsdagen den 17 april träffades 16 glada och förväntansfulla Sweor hos Sari på Nordic Temptation i Antibes. Sari berättade, att hon och hennes man Jarmo kom till Antibes, litet av en slump, hösten 2012.

 Läs mer här>>

SWEA Boule 10 april

bild 3 (4)_150

I soligt väder och med gott humör träffades vi spelsugna Sweor den 10 april på boulebanan i Antibes. Banan ligger så vackert nere vid vattnet och under dagens gång åkte en och annan tröja av i den gassande solen. Det var en fantastisk stämning i lagen, både i med- och motgång.

 Läs mer här>>

Susanne Lanefelt 4 april föredrag

002_150

Ditt Liv, Ditt val och din möjlighet var huvudtemat när 21 förväntansfulla Sweor samlades för att höra Susannes inspirerade föredrag om hur vi ska ta vara på alla möjligheter för att göra det bästa av vår egen livsresa.

 Läs mer här>>

 

Konstresa på räls den 25 mars

tankande_man_150

Det var isande kallt i Nice den här kvällen i slutet av mars då totalt 25 personer inklusive 10 gäster hade samlats på Place Masséna i Nice.

 Läs mer här>>

Renoir den 12 april

IF

En härlig onsdag morgon 12 mars, samlades 27 glada Sweor vid Renoir musset i Cagnes sur Mer, för att besöka det nyrenoverade huset där Renoir (1841-1919) flyttade in 1908, stort härligt hus med en stor trädgard med underbara växter.

 Läs mer här>>

Näringssterapi den 3 mars

IF

Många Sweor samlades den 3 mars för att lyssna på Mira Viklunds föredrag om näringsterapi!

 Läs mer här>>

Årsmötet 2014

IF

Många Sweor samlades på årsmötet den 24 februari…

 Läs mer här>>

Hippodromen den 17 februari

Loppet

Vädret var fint och stämningen god i hippodromens fullsatta restaurang…

 Läs mer här>>

Besök hos olivoljekvarnen i Nice den 4 februari

 

IF

Vi var 12 Sweor som trotsade det regniga vädret och togs oss långt upp på Boulevard Madeleine för att besöka olivoljekvarnen Alziaris. Vi samlades först i deras butik och därefter gick vi ett tjugotal meter  upp på gatan för att komma till kvarnen.

 Läs mer här>>

Promenad + lunch eller lunch i Nice den 30 januari

006_500
Trots regn och ruggigt väder infann sig åtta Sweor på Place Massena väl förberedda för en promenad genom le Vieux Nice till le Marché aux Puces vid gamla hamnen. Några besökte loppmarknaden första gången. Vackra skåp, unika lampor, lustiga bord och stolar, söta glasserviser och annat smått och gott fanns att titta på.

Läs mer här>>