Network Menu

Genomförda aktiviteter 2015

SWEA Bridge hösten 2015

bridgeDen 4 november och 2 december var vi många spelsugna Sweor som träffades hemma hos Ann Skogh i Colle sur Loup. Under lättsamma former och med fokus på spelkorten tillbringade vi några timmar vid spelborden med avbrott för utmärkt förtäring av både mat och dryck, komponerad av vår alltid lika generösa värdinna.

Under våren kommer att ges ytterligare tillfällen för spel se vårens kommande program.

 

Julshopping I Valbonne 4 december

IMG_6748_100Sju glada och shoppingsugna Sweor träffades idag, 4 december på torget i Valbonne. Här pågår varje fredag en trevlig marknad med stort utbud av kläder, smycken, mat och hantverk.

 

 

Läs mer här>>

SWEA Vandring i St Paul 17 november

IMG_1857_10010 glada Sweor mötte upp i ett soligt St Paul de Vence där Tina Arnesson tog oss med på en härlig promenad runt den vackra staden med otrolig utsikt både mot bergen och Medelhavet.

 

Läs mer här>>

 

SWEA Bouleskola 22 oktober

CIMG3131_100Celie Fellbo och medhjälparen Britt-Marie Zedig tränade deltagarna i lägg och skytte. Avståndslägg på 6, 7 och 9 meter, utlägg av lille, utlägg med skruv

Vandring utmed floden Siagne 21 oktober

vandring_1_100Sju glada och sportiga Sweor möttes på onsdagen nere i La Napoule utanför Hotell Pullman.  Det var en härlig morgon, som visserligen var lite sval, men då solen värmt någon timme började vi alla att ta av oss våra ytterplagg

 

Läs mer här>>

SWEA boule 8 oktober

IMG_6144_100Idag, torsdagen den 8 oktober samlades 20 entusiastiska Sweor till höstens bouletävling under Gittans strålande ledning.

Läs mer här>>

Alexandra Charles på Villa Ingeborg 2 oktober

°

°

Regnet öste ner över 100 Sweor och Rivieraklubbmedlemmar som samlades på Cinéma Espace Centre, 5 avenue de Verdun i Cagnes sur Mer eftersom vi inte skulle få plats på Villa Ingeborg. Och det var inte bara damer som ville lyssna på Alexandra Charles utan även ett 20-tal män mötte upp.

 

Läs mer här>>

Båtutflykt till St Tropez 29 september

IMG_0109_100Tjugosex förväntansfulla damer samlades på kajen i Cannes denna tisdagsmorgon för att tillsammans besöka den mytomspunna och skandalomsusade badorten, St Tropez.
Molnen låg tunga över Cannesbukten och vinden började så sakteliga att friska i.

 

Läs mer här>>

Besök på MAMAC 24 september

ladda nedTotalt 14 Sweor mötte upp i Nice för att tillsammans besöka det moderna museet där, MAMAC.

Läs mer här>>

Coffee morning 21 september

V

Ja, så var det då dags för höstens första SWEA aktivitet…och som vanligt  var det Coffee morning hos Ann i Vence. I år sattes ett nytt rekord i antalet Sweor som ville träffas…vi blev 45 Sweor som tog sig ända upp till Anns vackra hus.

Läs mer här>>

Promenad och lunch 4 juni

8E0EC1DB-A25F-47CA-A9D4-354042C812A3_1008 Sweor träffades på Cour Saleya för att strosa bland blommor, underbara grönsaker och frukter.
Dofter från tvålar och kryddor i en härlig blandning.

Läs mer här>>

Lunch och vinprovning i Nice 19 maj

IMG_4987_100På Nice Life Concept träffades 15 Sweor för en lunch och enkel vinprovning.

Nice Life är en mötesplats för människor från hela världen. Där kan man dricka en vegetarisk juice, som Nicolas är specialist på, äta en” plat du jour”, läsa en bok eller bara vila.

Läs mer här>>

Vandring i Theoule 11 maj

IMG_4851_100Måndagen den 11 maj träffades elva glada Sweor utrustade med vattenflaskor, stavar och iförda gymnastikskor i hamnen i Theoule.
Vi började sedan en knapp timmes krävande vandring upp mot Col de Theoule . Många tillfällen till andhämtning och beundran av den anförande utsikten gavs.

Läs mer här>>

Vårmingel 7 maj

IFVi var  37 Sweor och gäster som samlades på Club House i Domaine du Loup denna torsdagen och det hela började med sedvanlig mingel. Goda snittar och god champagne.

Läs mer här>>

 

SWEA Bouletävling 29 april

IMG_4762_100SWEA vårbouletävling spelades idag den 29 april i strålande sol på boulebanan i Antibes. Vi var tolv glada och förväntansfulla Sweor, som delades in i tre grupper av vår kompetenta lagkapten Gittan R.

Läs mer här>>

 

Besök hos hudterapeut 28 april

IFVi besökte Inga Dripe som i La Napoule har öppnat ” Dripe beaute”, där man kan få många olika skönhetsbehandlingar för hela kroppen.

Läs mer här>>

Nätverkslunch i Cannes 23 april

 

IMG_4669_100Gunilla Bohman höll ett intressant föredrag för oss Sweor idag i Cannes. Vi träffades på restaurang Gaston et Gastounette kl 12 och började med ett glas gott vin och snacks. Sedan fick vi lära oss att Antikens kvinnor visste allt om hur man uttrycker sig i klädedräkten genom färger och hur man färgar håret med krokodildynga……?

 

Läs mer här>>

SWEA Bouleskola 22 april

IMG_4660_100I strålande sol och i nästan vindstilla förhållanden deltog vi idag, femton glada Sweor, i del två av vårens boulekurs, ledd av Celie.Vi fick lära oss att kasta med skruv, krocka andras klot och andra nyttiga övningar inför framtida spel.

SWEA Boule skola 15 april

IMG_4619_100Vi var arton förväntansfulla Sweor som idag gick i bouleskola hos vår eminenta Celie Fellbo. Vi fick lära oss regler, hyfs och spelteknik och sedan delades vi in i två lag för en krocktävling.

 

Läs mer här>> 

Stadsvandring i Antibes 8 april

IMG_3678_100Vi var hela 27 Sweor som samlades vid La Porte Marine denna vackra aprilmorgon. Strålande sol och ingen vind. Vi vandrade sedan ca 2 timmar under ledning av vår guide, Eva Zeijlon  i ”Vielle Ville”.

Läs mer här>>

Utflykt till San Remo och Villa Nobel 24 mars

IMG_4501_100Vi blev till slut tolv Sweor som samlades i Sanremo. Besöket började med en informativ och trevlig guidning i Villa Nobel av Eva Zeijlon. Eva började med att berätta lite om Alfred Nobels liv.

 

Läs mer här>>

SWEA Golf den 23 mars

IMG_2419_100En härlig SWEA golfdag på Provencal Golf. Trevlig golf och god lunch efteråt. Vi var totalt 11 st glada golfdamer!
Grattis till vinnarna i laggolfen, Team Gunwer, Carita, Anna-Lisa och Katarina!

 

Se bilderna här>>

Äntligen fri – föredrag & lunch 20 mars

IMG_1248_100Rom-Swean Annika Widén har redan nått en bred publik med sin bok Äntligen Fri! och nu var det vår tur att höra henne berätta om det äktenskap som började så lyckligt men som slutade som ett fängelse för henne och de två döttrarna.

Läs mer här>>

 

Besök på Bonnard museet 13 mars

IMG_4399_100Idag, fredagen den 13 mars, samlades åtta glada damer till lunch på Aux Anges i Le Cannet. Några var gamla bekanta och andra alldeles nya men som så vanligt i SWEA- sammanhang lärde vi känna varandra snabbt och hade det väldigt trevligt tillsammans.

Läs mer här>>

Book Swap 6 mars

IFIdag hade jag sju glada och förväntansfulla bokbytare hemma hos mig på kaffe med dopp. Stämningen var som vanligt hög….

Läs mer här>>

SWEA Golf 24 februari

IMG_2309_100Äntligen SWEA golf och sol, efter två inställda tillfällen då det regnat!
Nu var det strålande sol och bra golf!

Book Swap den 23 febr

IFÅrets första Book Swap hölls den 23 februari hemma hos Elisabeth i Antibes. Vi blev även den här gången 10 Sweor som ville byta böcker med varandra. Några av oss hade tagit med de böcker vi fick med oss förra gången och som nu fick ny ägare.

Läs mer här>>

 

Årsmötet den 17 febr

IFSWEA Rivieran höll sitt elfte årsmöte på le Club House i Domaine du Loup i Cagnes sur Mer i går kväll. Vi var 57 Sweor som först champagneminglade innan själva mötet startade.

Läs mer här>>

Confiserie Florian 5 febr

florian_1_100Vi var 7 glada Sweor som besökte Confiserie Florian vid Pont sur Loup. En vacker plats precis nere vid flodens forsar.
Vi fick en trevlig guidning på utmärkt engelska och fick bla veta att fabriken ägs av familjen Fragonard (parfym).

Läs mer här>>

Afternoon Tea 20 januari

afternoontea_07_100Afternoon Tea på Carlton i Cannes – början på en ny tradition?!

SWEA började vårens program med att träffas på Carlton i Cannes och dricka Afternoon Tea.